Faceți căutări pe acest blog

iulie 28, 2009

LIFE - What do u want to do:save or delete?

gindurile unei fete care se numeste Anca, si care a invatat sa zimbeasca gratie Mirelei Zivari "Dintre toate faptele pe lumea asta, cel mai mult urasc tradarea si minciuna. Pentru mine oamenii care tradeaza sunt niste monstri, niste primate frustrate, fara logica, incapabili sa-si puna de la inceput intrebarea: care e miza? Ii dispretuiesc profund pe aceeia (si din pacate ma refer la oameni foarte apropiati mie) care nu au curajul sa ma priveasca in ochi si sa-mi spuna adevarul! Mi-a fost dat ca pina la virsta asta sa traiesc ce nu au trait altii intr-o viata intreaga! Anii au fost pentru mine mai degraba o povara grea decit o existenta normala cu bune si cu rele. Am trait atitea dezamagiri, am varsat atitea lacrimi, am inghitit de atitea ori in sec, incit mi s-a urit, incit refuz sa mai cred in ceva vreodata! Citesc, aud si vad povestiri despre posibilele alte vieti care ne vor fi date, dupa ce ne vom duce pe lumea ailalta. Si ma gindeam, daca voi ajunge vreodata in fata lui Dumnezeu si El imi va spune ca ma trimite in alta viata, oare se poate negocia? Adica sa-i zic ca eu nu mai vreau, nu mai pot si ca refuz sa o iau de la capat. Ca mi-au ajuns anii astia si viata asta, ca nu mi-am gasit niciodata linistea si ca nici nu mai vreau sa o mai caut! Ca atit am cerut, liniste, si nu am avut parte de ea. Vreau sa negociez cu Dumnezeu sa nu ma mai trimita nicaieri. Spal podele, fac de mincare la ingeri, dar nu mai vreau alta viata! E prea dureros, e prea trist, e prea mult! De-ar fi viata asta un computer cu optiunile save si delete, ce bine ar fi! De mult asi fi sters-o, de tare mult...... Imi doresc atit: sa nu ma fi nascut niciodata. Si daca stie cineva un mecanism de resetare a memoriei, sa stie ca dau oricit sa mi-l imprumute si mie citeva clipe... Nu e un moment de depresie, e ceea ce cred eu dar nu am spus-o niciodata despre viata mea! Am tinut-o in mine de teama ca unii ar jubila calare pe lacrimile mele! Dar acum am simtit nevoia sa spun. Sa stie toata lumea ca eu vreau ca cineva, cumva sa faca dreptate. Daca nu poti face bine, macar nu face rau. E complicat? Mai oamenilor la care tin, in care am crezut! E atit de complicat?"

iulie 16, 2009

iulie 15, 2009

If tomorrow never comes.....

Am avut un vis ciudat azi noapte. Se facea ca stateam pe marginea unui lac cu apa limpede si inconjurat de trestii si de salcii. Eram imbracata in alb si purtam pe cap un fel de esarfa tot alba. Pe lac, citeva lebede leneveau purtate de valuri. Deodata, pe malul celalalt am vazut citeva persoane dragi mie care imi faceau cu mina si ma chemau la ele. Mi-am dat seama ca nu pot ajunge, pentru ca lacul era prea mare si nu-l puteam ocoli, si nu exista nici pod, nici barca. Disperata, incercam sa le explic prin semne ca ne vedem mai tirziu. Dar toti acei oameni ridicau din umeri si se indepartau parca dezamagiti ca nu pot gasi o solutie sa ajung la ei. Am plins, si nimeni nu era acolo, sa-mi stearga lacrimile... Asa ca m-am trezit hotarata sa scriu astazi pentru toate acele persoane speciale din viata mea, pentu toti acei oameni care au insemnat ceva, care de-a lungul timpului mi-au sters o lacrima de pe obraz, sau m-au facut sa zimbesc, sau m-au ajutat, care m-au inspirat, sau mi-au dat putere sa merg mai departe, sau pur si simplu au impartit cu mine acelasi colt de camera, care m-au suportat..... Si ca in reclama aia la bere...prietenii stiu de ce....fiecare in parte va sti de ce... (ordinea este aleatorie) Mama, tata, mamaie si tataie, Cristian Lupu, Mura Frinculescu, Aura Titiriga, Carmen Savu, Floriana Jucan, Brandusa Miron, Familia Dragomir, Oana Sitiavu, Silviana Marin, Oana Dorobantu, Adrian Merka, Ion Iliescu, Mirela Zivari, Doina si Paul Iliescu, Cristina si Florin Cristofor, Cristina Faighel, Alice Iacobescu, Robert Bucur, Roberta Vornicu, Ioana Moldovan, Rodica Sandu, Vasile si Crina Murafa, Necati Conger, Corina Andoniant, Diana Trascu, Ioana si Constantin Dobrescu, Norica Nicolai, Mircea Badea, Mihai Gidea, Florina Mihalache, Catalin Olteiu, Mihaela Vorovenci, Florica Nazare si sper ca nu am uitat pe nimeni, iar daca s-a intimplat, sa nu se supere, in inima mea are locul rezervat. Pentru toti acesti oameni......le doresc ca viata sa-i implineasca spiritual dupa sufletul si faptele lor.....

Pentru romantici...

"Cand ma atingi, eu ma cutremur Tresar la pasul tau cand treci, De-al genei tale gingas tremur Atarna viata mea...pe veci"

TOATE-S VECHI SI NOUA-S TOATE....

Ups! The President s-a lepadat de Ritzi! Ce mutare!!! Ce sah mat la rege! .......Ce vrajeala! Pai doamna ministru nu se astepta sa fie debarcata sau ma rog, obligata sa se debarce singura? Ca sa nu mai spun ca ar fi trebuit sa se astepte sa fie tavalita din punt de vedere politic, inca de cind a fost instalata pe scaunul ministerial, numai si pentru ca era ca junghiul in coastele unora din colalitie pentru ca s-a aliat cu juna familiei Basescu! In fine, a plecat Ritzi a venit Placinta, dna Placinta, care cica e o focsaneanca bogata si agera si pusa pe treaba! Bine... la inceput toti sunt pusi pe treaba, problema e ca pe parcurs se scoala de pe treaba noastra si se culca pe treaba lor... si asa se face ca ceea ce incepe cu fanfara se termina obosit si prafuit, de cele mai multe ori la DNA. Cica se pregateste o remaniere mai profunda a cabinetului BOC cel viteaz. Ca, dupa ce au taiat in carne lefurile, sporurile si bugetele din cele mai adinci scorbure ale administratiei, alesii si-au dat seama ca tot stau ffff prost cu banii, si ca totusi sunt prea multi ministri, prea multe ministere, care consuma mult si prost si ca ar fi bine sa ciopirteasca si asa guvernul ca sa dea bine in ochii alegatorului.... Astept sa o vad si pe asta... si mai ales daca isi rupe domnul presedinte bucatica din suflet si o remaniaza si pe Elena Udrea? Ma indoiesc sincer...
.... De ce idiotii de la Vodafone nu sunt in stare sa-si creeze un departament eficient de relatii cu publicul, ca sa nu mai fii nevoit sa stai pe "hold" cite 2 ore pana binevoieste un operator sa-ti raspunda? De ce aproape intotdeauna cind cumperi ceva dintr-un magazin, vinzatorul iti trinteste restul pe masa si uita sa-ti dea bonul de casa, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca nici nu ii trece prin cap sa-ti multumeasca pentru faptul ca ai facut cumparaturi de la el, ba mai mult daca tu din reflex spui multumesc ca ai primit ceva de la cineva fie si pe bani, scapa printre dinti un scrisnit "cuplace' " sau te ignora? De ce nimeni nu mai e punctual in tara asta si de ce oamenii nu au nici macar bunul simt sa sune inainte, sa spuna ca intirzie la sedinte sau intilniri? De ce se minte cu obstinatie chiar si atunci cind adevarul e mai mult decit vizibil? De ce administratorii de bloc se poarta infect si te trateaza ca pe ultimul boschetar atunci cind ceri explicatii legate de celebrul fond de rulment, sau de facturile umflate la intretinere? De ce urla semintarii in miez de noapte pe sub balcoane strigindu-si julietele oachese si despuiate sa iasa in strada sa taie frunze la caini si sa scuture soldurile umflate pe ritmuri nemuritoare de manele? De ce? De ce? De ce nu putem fi civilizati? De ce nu putem macar sa nu-i deranjam pe cei de linga noi? Oamenii nu se schimba, dar macar voi, cercetatorilor in toate cele, va rog inventati o pastila de scarba, ca nu mai pot!